Maj je letošnje leto precej muhast mesec. Tako vremensko kot tudi s pogoji za letenje z našimi modeli. Aeroklub Sršen iz Cerkvenjaka ima urejeno in registrirano vzletišče.

Ta urejenost omogoča brezskrbno delovanje vedno močnejše modelarske sekcije, ki je trenutno verjetno ena najmočnejših na Štajerskem in vodilna v aerozapregi na tem področju.

Direktiva o varnosti izdana s strani CAA je pričela veljati s 13.5.2016 in se močno dotika vseh modelarjev. Načeloma direktiva ne prinaša nič novega kar ni veljajo že dosedaj, a se marsikdo tega ni zavedal. Direktiva je vse to povzela in seveda še kaj dodala in streznitev marsikaterega modelarja je bila tu. Ker je Cerkvenjak registrirano vzletišče vsako leto pridobijo ustrezen NOTAM, ki dovoljuje izvedbo srečanja aerozaprege. Tudi letošnje leto, ni bilo kljub bojazni zaradi direktive nič drugače. Srečanje je tako potekalo neovirano kar je dokaz, da se ob ustrezni organizaciji modelarska dejavnost lahko neovirano odvija naprej.

Ker je Cerkvenjak oddaljen, prireditelji izvedejo srečanje v dveh dneh. Sobota je postregla s prekrasnim termičnim dnem s tem, da je bila pa nedelja že vetrovna in letenje ni bilo mogoče. Vsem je poznano, da južni veter na ravnicah severovzhodne Slovenije dobi še dodatno moč, ki pa je tudi za naše velike modele prevelika.

Tako so domači modelarji uspešno izvedli že 5. srečanje aerozaprege in veselimo se srečanja naslednje leto.

Zahvala gre tudi podjetju Delikomat d.o.o., ki je doniralo kavo in sokove.

 

Več slik