Letošnje leto mineva sedem let od prvega organiziranega srečanja aero zaprege v Pobrežju ob Savinji.

Prav bi bilo, da bi prvo srečanje izvedli na letališču v Divači, kjer se je načeloma pričela slovenska aero zaprega in kjer je marsikdo od nas naredil prve "šlepe". A vse skupaj se je drugače obrnilo, a smo se zadnjo nedeljo le zbrali na letališču v Divači v upanju na lep letalni dan.

April je vremensko muhasti mesec in tako je iz toplega prejšnjega tedna na hitro ohladil soboto, tudi s snegom. Nedelja je bila jasna, a mrzla. Nanos in Vremščico je dobršni del dneva prekrival sneg. Glavni organizator in pobudnik srečanja v Divači, Boro Pernat je zbral prijave tridesetih modelarjev iz celotne Slovenije. Vsi smo upali na lepo vreme, a kaj ko je Notranjska znana po burji. Napovedi so bile različne. Upali smo in verjeli napovedim domačinov, da se bo popoldan burja umirila. Za vas "celince" je pihalo, za domačine ta veter ni bil nič posebnega, a vsi smo si bili enotni, da je le malo premočan za varno letenje z našimi modeli.

Nekaj letov se je vseeno opravilo predvsem z modeli, ki so bili kos šibki burji, katere sunki predstavljajo največjo oviro pri pristajanju. Fox in Raven sta rezala mrzel in hladen zrak, popoldan pa še Extra in nekaj ostalih modelov.

A vsaka stvar je za nekaj dobra in tudi ta veter nas je povezal v medsebojnih pogovorih in izmenjavi mnenj ter seveda druženju ob odlični domači joti in klobasi ter ostalih sladkih dobrotah.

Za konec, led v Divači je prebit v zadovoljstvo vseh uporabnikov letališča, ki v letošnjem letu praznuje 100 let obstoja. Jeseni bo na letališču spomin na nastanek letališču pri katerem bomo sodelovali tudi modelarji tudi v upanju na dodatno srečanje v jesenskem času. Boru bi se na koncu ponovno zahvalil za odlično organizacijo ter gostoljubnost, kot tudi vsem ostalim, ki so bili pri tem v pomoč. Da radi pridemo v Divačo se je zopet pokazalo v nedeljo, s številčno udeležbo.