»Kako je vroče in kako žge« je bil to leto najpogostejši komentar na 4. Srečanju Aerozaprege v Krškem.

Res je bila vročina »ubijajoča«, a smo s pomočjo hladnega tuša in skoka v Krko nekako preživeli. Kljub vročini je bil dan presenetljivo termičen, kar smo kljub vročini in brez veterju dodobra izkoristili. Ju ju juhuhu je bilo pogosto slišati, kar je znak za dobro dviganje.

Udeležba je bila rekordna za srečanja aerozaprege, saj se je preko dneva zvrstilo okoli 44 modelov, od tega 9 vlečnih modelov. Videli smo tudi nekaj novitet modelov jadralnih letal…Salto, Cirus HS-62, Fox, Arcus, Ventus 2ax. Vrhniški akro tandem Marko in Uroš, s svojima pisanima Salto-ma, je prikazal nekaj osnovnih akrobacij in s tem sposobnosti modela, ki odlično leti. Modelarja sta vsak svoj model odela v barve Red Bulla in Coca Cole, kar akro modelom pristoji. Mitja je navdušil s samogradnjo makete jadralnega letala Cirus HS 62, jugoslovanske konstrukcije. Model ima razpetino 5m in je narejen, kar se da avtentično pravemu jadralnemu letalu. Letalne sposobnosti so odlične tako, da imamo še en starodobni model, ki bo popestril naša srečanja. Prvič se nam je pridružila ekipa modelarjev iz Vipavske doline z Ventus-om 2ax, 6m in Fox-m, 5m, ki je samogradnja in odlično leti. Vse pohvale mladim modelarjem.

Proti večeru je vročina popustila in se je letenje še povečalo, saj so bili pogoji vrhunski. Zvečer je sledil piknik "aerozapregašev" ob odlični hrani. Družba je bila odlična tako, da se je vse skupaj potegnilo pozno v noč. Šotori so rastli kot gobe po dežju in kar nekaj nas je tam tudi prenočilo. V nedeljo je bilo napovedano poslabšanja za sredino dneva in smo zato izkoristili dopoldan za še nekaj letenja.

Srečanje je v osnovi nastalo z idejo srečanja lastnikov modelov DG 1000 in DG 600, ki jih je izdelal Vlado Kobilica in na katerem sodelujejo tudi ostali modelarji »aerozaprege«. S tem razlogom je bila udeležba modelarjev z modeli DG 600 in DG 1000 primerna.

Se vidimo naslednje leto!

Več slik