Rekordno dvodnevno srečanje. Tudi tradicionalno srečanje DG modelov Vlade Kobilice. Ena posebna zahvala gre vsem, ki ste se udeležili srečanja aero zaprege v Krškem. Skupaj smo ustvarili odlično srečanje in vzdušje. Zahvala gre tudi domačemu klubu, kateri nam je odstopil in uredil odličen teren, ter pomagal pri organizaciji.

Letališče v Krškem je odlično za tovrstna srečanja, saj ima dve dolgi in široki stezi in vso potrebno infrastrukturo.

Udeležba je bila rekordna 31 jadralcev in 10 vlečnih letal, kar je 30% več kot lansko leto. Navedeno kaže na razvoj in popularnost aero zaprege v Sloveniji... Kaj nas čaka šele naslednje leto? Večerni pogovori so nanesli na marsikateri novi projekt.

Letelo se je iz dveh stez brez večjih problemov (sigurno moramo še kaj izpiliti). Na čase je bil promet, kot v Frankfurtu...po tri »glajde« v finalu in še kakšen »šlepar« je čakal na pristanek ter dve aero zapregi na vzletu. Koordinaciji, odličnem in mirnem letenju se je zahvaliti, da se je vse skupaj odlično odvijalo. Tak promet daje na nek način poseben čar in dinamiko prireditvi. Dalo se je tudi odlično pojadrati. Aja, še vrteti smo pričeli vsi v isto smer...

Več slik